Tıp Fakültesi Öğrencileri Sivas’ın Şekerini Ölçtü

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cumhuriyet Tıp Öğrenciler Birliği Sivas Kent Meydanı’nda şeker ölçümü yaparak ölçüm sonuçları hakkında bireyleri bilgilendirdi.


Şeker ölçümü yapılan kişilerin ailelerinde şeker hastası olup olmadığı, daha önce kan şekeri ölçümü yaptırıp yaptırmadıkları, sigara kullanıp kullanmadıkları, yüksek tansiyonun ve tanısı konulmuş kalp hastalığının olup olmadığını belirlemeye yönelik bir de anket yapıldı.

 

Cumhuriyet Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü Halk Sağlığı Alt Birimi Direktörü Dilara Aygör etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, amaçlarının erken teşhis yapmak ve halk arasında bunun bilincini oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Kulübümüz uzun yıllardır Tıp Fakültesinde etkili bir kulüp olmakla beraber Türkiye’de ve yurt dışında da bulunan ve bilinen bir kulüp. Ayrıca kulübümüz Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da tanınmaktadır. Kulüp olarak misyonumuz sağlık alanında halkımızı bilinçlendirmek, bilgilendirmek, farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda gelenekselleşerek her sene yaptığımız “Kontrolümdesin Şekerim” etkinliğin gerçekleştirdik. Amacımız ölçebildiğimiz kadar kişide kan şekeri ölçümü yapıp, belirli sorularda anket uygulayarak onlara hem bilgi vermek hem de kan şekeri hakkında bilinçlendirme yapmaktır. Bu yıl amacımıza ulaştık. Son yıllardır yaptığımız en fazla ölçümü gerçekleştirdik. Yaklaşık 1500 kişiye şeker ölçümü ve anket uyguladık.” dedi.



Haber Tarihi : 29.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER