Üniversitemiz Bilim Şenliğinde

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında, Sivas Valiliği koordinesinde, Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Sivas Belediyesi ve Üniversitemizin katkılarıyla Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı “Sultanşehir Bilimle Şenleniyor” adlı Sivas'ta bir ilk olma özelliği taşıyan proje için program düzenlendi.

Proje kapsamında Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak tarafından “Jeoloji Yer Küremiz ve İnsan” konulu; Prof. Dr. Yavuz Siliğ tarafından “Kanser ve Kanserden Korunma Yolları, Doç. Dr. Salih Cem İnan tarafından “Evreni Anlamaya Çalışmak” konulu konferans ve bilim söyleşi programları gerçekleştirildi.

Doç. Dr. İbrahim Can ve Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yüksel “Termik Motorlar Teknolojisi”, Fen Fakültesi Fizik Bölümünden Doç. Dr. Salih Cem İNAN “Açısal Momentum Korunumu”, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Özlem Pelin CAN “Yoğurt ve Kefir Nedir” ve İnşaat Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Murat Bostancıoğlu “Yapıların Deprem Dayanımı Davranışlarının Sarsma Tablası ile İncelenmesi”, Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan “Aspirin Eldesi” başlıklı projelerini sundular.

Etkileşimli uygulamalar, deneyler, sergi, bilimsel yarışmalar, sanat etkinlikleri, yazılım ve robotik atölyeler, akıl oyunları atölyesi, astronomi gözlemleri, planetaryum gösteri ve bilim söyleşi programları gibi birçok bilimsel etkinliğin yer aldığı projede öğrenciler bilimsel çalışmalar yaptı.

2017 yılında ülkemiz genelinde, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Müdürlüğü tarafından desteklenmesine karar verilen 46 projeden biri olan ‘Sultanşehir Bilimle Şenleniyor’ adlı TÜBİTAK 4007 projesi bilimsel bilginin, bilimsel yöntemlerin, yenilikçi uygulamaların daha geniş kitlelerle paylaşılmasını sağladı. Ayrıca bu şenlik Üniversitemiz, Sivas Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arası iş birliği kültürünün oluşmasında da önemli bir adım oldu.



Haber Tarihi : 01.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER