SCÜ’de Yapılan Kanser Çalışmalarına TÜBİTAK’tan Destek

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde sürdürülen kanser çalışmaları TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fazlı Sözmen “Lipozomal Bodipyzom Taşıyıcı Nanoveziküllerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Kanser Üzerine Etkilerinin In-Vivo Araştırılması”, Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Koray Sayın “Yeni Tip Benzamidlerin Sentezi ile Histon Deasetilaz (Hdac) İnhibitörü Olarak Mide Kanseri İlaç Tasarımı” başlıklı projeleri ile 2021 Yılı 1’nci döneminde, TÜBİTAK-ARDEB 1001 “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında TÜBİTAK’tan destek alacaklar.

 

Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Prof. Dr. Sözmen ve Doç. Dr. Sayın’a teşekkür belgesi verdi.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız, 2018 yılında Kanser Çalışma Grubu oluşturulduğunu hatırlatarak, “O zamandan bu yana kansere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Hedefe yönelik ilaç geliştirme, genom haritası çıkartma ve miRNA gibi konularda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Yıldız kanserin tedavisinde yapay zekâyı kullanacaklarını belirterek, “Amacımız üniversitemizi ülkemizin bilim merkezlerinden birisi hâline getirmek. Geçtiğimiz yıl kansere yönelik çalışmalar için İbn-i Sina Laboratuvarını açmıştık. Çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Hocalarımızı çalışmalarından ve aldıkları destekten dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 10.09.2021

AYLARA GÖRE HABERLER