Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamamıza, onların yaşamlarına dokunmamıza ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmemize vesile olan önemli bir gündür.

 

Engelli bireylerin potansiyellerini görünür kılmak, onları güçlendirmek ve hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunmak, toplumda eşitlik, duyarlılık ve sürdürülebilir yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlar. Bu nedenle, her fırsatta engelleri kaldırmak ve herkes için eşit imkanlar sağlamak için kararlılıkla çaba göstermeliyiz.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bizler, kapsayıcılığı ve eşitliği esas alıyor; engelli öğrencilerimizin ve personelimizin üniversite yaşamının her aşamasında karşılaşabilecekleri engelleri kaldırmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Erişilebilir kampüs anlayışımız doğrultusunda hem fiziksel düzenlemeleri güçlendiriyor hem de farkındalık çalışmalarını artırarak herkes için daha kapsayıcı bir üniversite ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, engellerin kaldırıldığı ve fırsat eşitliğinin sağlandığı bir ortam, hem bireyleri hem de toplumu güçlendirmektedir.

 

Bu vesileyle, engelleri aşma mücadelesi veren tüm bireylere, ailelerine ve onlara destek olan herkese en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 



Haber Tarihi : 03.12.2025

AYLARA GÖRE HABERLER