Beyaz Önlüklerini Giydiler

Eczacılık Fakültemiz tarafından önlük giyme töreni düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çetin, Rektör Danışmanlarımız Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, öğretim elemanları ve öğrencilerle aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çetin, programın akışı hakkında bilgi vererek sağlık alanına ilk adımlarını atan öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Ardından konuşan Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, “Önlük giyme töreni ile birlikte sağlık alanına girmiş olan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Cumhuriyet Üniversitesi’nde sağlık politikalarında birtakım eksikliklerimiz vardı. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatlarıyla bu eksikliklerin ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcıyoruz.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. (Ecz.) Müge Kılıçarslan, “Yeni ilaç şekilleri, yeni nesil eczacılar ve akademisyenlik” konulu konferansını verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.(Ecz.) Müge Kılıçarslan “Yeni ilaç şekilleri, yeni nesil eczacılar ve akademisyenlik” konulu konuşma yaptı.

Konuşmasında Öğretim Üyesi Müge Kılıçarslan ilaç hakkında bilgi vererek, “İlaç, bir veya birkaç etken maddenin saf halde ya da bazı yardımcı maddeler kullanarak hastaya yarayıcı hale getirmek için değişik metotlarda hazırlanmasıdır” dedi.

Ardından Ecz. Kaan Birgül “TUBİTAK’ta Eczacı Olmak” konulu, Hasta Güvenliği Novartis Farmakovijilans Bölümü Uzmanı Ecz. Nuran Torunoğlu ise “Hasta Güvenliği” konularında birer konuşma gerçekleştirerek, eczacılıkta iş alanları hakkında bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından katılımcılara Teşekkür Belgesi verilerek Eczacılık Fakültesi öğrencilerine önlükleri giydirildi. Öğrencilerin önlük giyme heyecanına aileleri de eşlik etti.

 

Program fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58



Haber Tarihi : 15.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER