Gebe Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi koordinasyonunda düzenlenen ‘’Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitici Eğitimi‘’ programına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyeleri eğitimci olarak katıldı. 

 

28-29 Mart 2022 tarihlerinde Sivas Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yüz yüze gerçekleştirilen eğitime, Sivas’ta toplum sağlığı merkezleri ve hastanelerde Gebe Bilgilendirme Sınıfı/Okullarında görevli ebe, hemşire, sağlık memuru ve hekimler katıldı. 

 

İki gün gerçekleştirilen eğitimde, ilk gün ‘’Gebe Bilgilendirme Sınıfının Tarihçesi ve Önemi’’ konulu sunumu ile Doç. Dr. Özlem Duran Aksoy ve ‘’Gebelikte Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’’ konulu sunumu ile Doç. Dr. Gülseren Dağlar yer aldı. 

 

Eğitimin ikinci günü ‘’Gebe ve Sağlık Personeli İletişimi’’ konulu sunumu ile Doç. Dr. Şükran Ertekin Pınar, ‘’Gebelikte Tehlike Belirtileri ve Yapılması Gerekenler’’ sunumu ile Doç. Dr. Gülseren Dağlar, ‘’Doğum Ağrısıyla Baş Etmede İlaçsız Yöntemler’’ sunumu ile Doç. Dr. Gülbahtiyar Demirel ve ‘’Doğum Sonu Dönem ve Özellikleri” ve “Doğum Sonu Dönemde Yenidoğanın Bakımı’’ sunumu ile Doç. Dr. Büşra Cesur eğitim gerçekleştirdi. Eğitime 60 kursiyer katıldı. 

 

Eğitim sonunda Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra Cesur, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Rukiye Özberk ile Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Birim Sorumlusu Dilek Yıldız Bacak katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti. 
 



Haber Tarihi : 01.04.2022

AYLARA GÖRE HABERLER