İstanbul Havalimanına Cumhuriyet Teknokent’ten Yazılım Desteği

Kanserden yenilenebilir enerjiye, gıdadan yazılıma bir çok alanda Ar-Ge faaliyetlerinin yürütüldüğü Cumhuriyet Teknokent’te yazılım üzerine faaliyet gösteren bir firma, dünyanın en büyüğü olan İstanbul Havalimanı’nın Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımına destek veriyor. 


Yerli bir firma tarafından oluşturulan yazılım programında bilgisayar ve bilişim bölümlerinde eğitim gören veya mezun durumdaki tamamı Sivaslı üniversite öğrencisi olan 80 kişilik ekiple yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300'den fazla yere uçuş imkânı sunacak olan İstanbul Havalimanı’nın kurumsal olarak verilen yazılım desteği veriliyor. 

Hedefimiz Anadolu'nun En Büyük Yazılım Ekibini Kurmak

Firmanın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren ve ülke genelinde yazılım ve danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Firmanın Ar-Ge Merkezi Koordinatörü Osman Gün, "Firmamız Türkiye'nin ilk 3 firması arasındadır. Yüzde 100 Türk sermayeli bir firmayız. Sivas yatırımımızı 2009 yılından itibaren gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2011 yılında ise Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent bünyesinde Ar-Ge faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu yılki hedefimiz Anadolu'nun en büyük yazılım ekibini kurmak. Şu anda 80'e yakın yazılım danışmanımız bulunmaktadır." dedi.

İstanbul Havalimanı'nın Yazılımına Destek Veriyoruz

Firmanın kurumsal yazılım desteği verdiği kurumlar hakkında da bilgi veren Gün, "İstanbul merkezimizin prestij projelerinden 3'üncü Havalimanı Projesi, Emlak Konut ve Merkez Bankası'na Sivas ekibimizce destek vermekteyiz. İstanbul'daki merkezimiz 3'üncü Havalimanı Projesinin Kurumsal Kaynak Yazılımları (ERP) projesini yürütmektedir. Biz de Sivas'taki ekibimizle buradaki yetiştirdiğimiz gençlerle destek vermekteyiz. Cumhuriyet Üniversitesinin bilişim alanındaki öğrencilere onları yetiştirmek üzere eğitim vermekteyiz. Okulları bittiğinde ise onlara istihdam sağlıyoruz. Bugüne kadar Sivas’ta faaliyet gösteren ofisimiz ile 300'ün üzerinde öğrenciyi bu sektöre kazandırmış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımıza da hız kesmeden devam etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Firmada grup yöneticiliği ve teknik liderlik yapan Mesut Ağkuş ise, "Buradan Cumhuriyetin vizyon projesi olan İstanbul Havalimanı projesine destek veriyoruz. Havalimanı’nın kurumsal kaynak yazılımlarının desteğini sağlıyoruz. Buradan da belirli arkadaşlarımızla orada faturalama sürecinden, insan kaynaklarına ve satın alma gibi bütün alanlarını işleyecek, kapsayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.
 



Haber Tarihi : 19.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER