Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğrencileri TRT Tarafından Düzenlenen “Geleceğin İletişimcileri” Adlı Yarışmada Ön Elemeyi Geçerek Finale Yükseldi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından, “İnsan ve Değer” odaklı bir anlayış ile deneyimini paylaşmak, geleceğin iletişimcileri olacak üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamındaki çalışmalarına katkıda bulunmak ve onları nitelikli ürünler vermeleri ve farklı içerikler üretmeleri için teşvik etmek amacıyla başlattıkları, “Geleceğin İletişimcileri” adlı yarışmada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin çektiği iki film, ön elemeyi geçerek finale yükseldi.

 

TRT tarafından 2015' ten beri her yıl düzenlenen yarışmanın açılışı bu yıl mart ayında yapıldı. 2022 yılında 13 farklı kategoride yarışmak üzere 115 üniversiteden 2213 öğrenci 1615 eser ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'na başvuru yaptı. Ön değerlendirme aşamasında ise 47 üniversiteden 131 eser ile 201 öğrenci finale kaldı. 

 

Kısa Film kategorisinde, senaryosunu ve yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Alperen Yıldız’ın gerçekleştirdiği, kamera ve kurgusunu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Mustafa Kurtulan’ın yaptığı, kıyafetler üzerinden insan yaşamını konu alan, “Askıda Kalanlar” adlı film 2022 TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda ön elemeyi geçerek finale yükseldi. 

 

Aynı şekilde Animasyon Film kategorisinde İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü 3.sınıf öğrencileri Mervenur Karaca, Cihannur Kaya ve Berfin Aslan'ın, dünyanın evrimleşme karşısındaki değişimini konu alan, “Evrimleşen Dünya” isimli film, yapılan jüri oylaması ile ilk 10 eser arasına girmeye hak kazanarak finale yükseldi. 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, bu yıl ilk kez iki farklı grup tarafından hazırlanan filmlerle finalde temsil edilecek. 8'incisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni 24 Ekim Pazartesi günü Ankara TRT Genel Müdürlüğü Arı Stüdyosu'nda gerçekleşecek. TRT 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak törende ilk üçe giren eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek.
 



Haber Tarihi : 21.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER