Üniversitemizin Gözdesi Kangal S4e’nin Tanıtımı Yapıldı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. İbrahim Can ve 13 kişilik ekibinin özverili çalışmaları sonucunda yapılan Kangal S4e isimli otomobil tanıtıldı.

Doç. Dr. İbrahim Can’ın sunumuyla yapılan tanıtımda aracın Sivas ve Üniversitemiz için önemine ve teknik özelliklerine değinildi.

Doç. Dr. İbrahim Can, Sivas’ın Türkiye çapındaki markalarından biri olan Kangal’ın adını verdikleri otomobilin Sivas ve Sivas Kongresi’nin tarihi olan 4 Eylül ile özdeşleştirmek istediklerini belirterek, “Aracın üzerinde 1.5 kilowatt gücünde elektrikli motor, 60 watt 72 amper lityum demir fosfat batarya bulunmakta. Şarj süresi 6 ila 8 saat arasında. Bu tür araçların en büyük dezavantajı şarj süresinin uzun olması. Bizim çalışmalarımız bu süreyi kısaltmaya yönelik. Hız ve yük olmak üzere 2 farklı sürüş pozisyonuna sahiptir. Maksimum hızı 70 km, maksimum torku 160 newton metreye ulaşıyor. 115-70-16 alüminyum alaşımlı jantlara sahip lastikleri kullandık. Frenler ön ve arka hidrolik ve hava soğutmalı disklerden oluşmakta. Boyutları ise 3600-1500-1240 mm; gerçek araç boyutlarına yaklaştırdık.” ifadelerini kullandı.

Tanıtım sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Taşkın ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elagöz, Doç. Dr. Can ve ekibine teşekkür belgelerini verdi.

 

 



Haber Tarihi : 08.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER