SCÜ’nün İlk Meslek Yüksekokulu Dergisi Makale Kabulüne Başlıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Teknik Bilimler kategorisinde “Technical Vocational Schools Academic Research Journal / Teknik Meslek Yüksekokulları Akademik Araştırma Dergisi (ARTES)” Temmuz 2022 sayısı ile yayım hayatına başlıyor.

 

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatı ile Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) toplantılarında alınan “3 temel alanda meslek yüksekokulları için akademik dergi” karar doğrultusunda hayata geçirilecek ve yayın dili İngilizce, Türkçe olacak olan derginin uluslararası hakemli dergi statüsünde yılda iki sayı yayımlanması hedefleniyor.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SCÜ Elektronik Dergi Ofisi Başkanı Prof. Dr. Hasan Eleroğlu dergide teknolojinin teknik bilimlerle ilgili yönleri hakkında özgün ve en son araştırma sonuçlarını ve incelemeleri yayınlamayı amaçladıklarını kaydederek, “Dergide; Üretim Mühendisliği, Mekanizasyon ve Tasarım Mühendisliği, Enerji ve Proses Mühendisliği, Teknik Mekanik, Güç, Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Jeodezi, Mimarlık ve Şehir Planlama, Endüstri Mühendisliği ve Yönetimi, Trafik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Grafik Mühendisliği ve Tasarım, Çevre Mühendisliği ve İş Güvenliği, Mühendislikte Temel Disiplinler, Tarım Mühendisliği alanlarında yayınlar yapacağız.” dedi.

 

ARTES Dergisinde, bilimsel ve uygulamalı teknik bilimler alanındaki çağdaş başarılar, yenilikçi fikirler ve gelecek perspektifleri hakkında yerli ve yabancı yazarların makalelerinin yayımlanacağını söyleyen Prof. Dr. Eleroğlu, “Dergimiz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeniden atanma kriterlerinden üniversite dergilerinde yayın yapma kriterini de karşılamaktadır. Ayrıca sosyal bilimler kategorisinde de Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde “CUSOS-International Journal of Current Social Science-Uluslararası Güncel Sosyal Bilimler Dergisi”nin çıkarılmasında sona geldik. Sağlık Bilimleri kategorisinde ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde çalışmaların devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 29.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER