Rektörümüz 31. Ahilik Haftası Kutlama Programına Katıldı

 Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası kutlamaları Sivas Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Ahi Emir Ahmet Türbesi önünden 4 Eylül Kongre Müzesi bahçesine kadar kortej yürüyüşü ile başladı. 


Programa Vali Davut Gül, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, SESOB Başkanı Beşir Köksal, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, sanatın ahlakla yoğrulduğu ahiliğin belirli kurallarla işleyen bir esnaf ve sanatkârlar birliğinin tanımı olduğunu belirterek, "Bu hafta birçok etkinlik yapılacak. Bu etkinliklerin amacı Türk esnafının geleneklerini yaşatmak, sanat ve ticarette iş ahlakını yerleştirmek ve tanıtmaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu etkinliklerin amacına ulaşmasını diliyorum.” defi. Esnafların toplumun taşıyıcı kolu olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu örgütün kuralları, toplumun beklentilerine her dönem cevap verebilme istekliğini göstermiştir. Kalite-standart, üretici-tüketici ilişkileri kesin kurallarla belirlenmiş ve uygulanmıştır. Doğru uygulama aynı zamanda bu toplumda güçlü bir orta direk esnafın da oluşmasını sağlamıştır." dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından kutlamalar, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Daha sonra "Yılın Ahisi", "Yılın Kalfası" ve "Yılın Çırağı" seçilenler altınla ödüllendirildi. Esnaflığa yeni başlayanlara "Ahi Yemini" ettirilmesinin ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odasından gelen ekip tarafından "şet kuşanma" töreni sergilendi. Ahilikte, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsilî şet kuşanma ilgiyle izlendi.

Kutlamaların sonunda protokol üyeleri vatandaşlara etli pilav ikram etti.



Haber Tarihi : 21.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER