Prof. Başara Beste Yarışmasında Birinci Oldu

Amasya Belediyesi ve TRT'nin ortaklaşa düzenlediği Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması final programı düzenlendi.

Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzade Salonu'nda yapılan ve TRT Müzik Kanalı’ndan canlı olarak yayınlanan final programında Vali Dr. Osman Varol, Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Başsavcı Erol Çelik, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Vali Yardımcısı Turgay İlhan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, protokol üyeleri ve müzikseverler yer aldı.

 

Türkiye’nin en itibarlı beste yarışması olma özelliğini taşıyan Altın Elma Beste Yarışması'nda Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Başara’ya ait olan ‘Hâlâ Senin Aşkınla‘ adlı eser birincilik ödülüne layık görüldü.

 

Prof. Başara konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Son 9-10 yıldır Türk Sanat Müziği besteciliği ile ilgili ciddi manada ilgileniyorum. Bu anlamda farklı yapılar arıyorum. Yine bu yarışmanın 2 yıl önceki yarışmasında da ilk 10 eser arasına girmiştim, finalisttim. Bu seneki yarışmada birinci olan eserin ara nağmesi öncelikle ön elemede 571 eser arasında repertuvara kabul edilen ilk 55 eser arasına girmesini, sonra da birinciliği olmasını sağladı, diye düşünüyorum.” dedi.

 

Eseri birinci seçen TRT Repertuvar Kurulu’nun Türkiye’nin önemli isimlerinden oluştuğunu belirten Prof. Başara, “Sadun Aksüt, Kutlu Payaslı, Ali Şenozan, Necip Bey, Hüsameddin Bey, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi gibi üstatlardan oluşan TRT Repertuvar Kurulu zannediyorum ki eserin yapısal özelliğini göz önünde bulundurarak teveccühte bulundular. Bizim amacımız bu sanata, yüce Türk Milletine, Üniversitemize ve Sivasımıza hizmet edebilmektir.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 18.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER