Turizm Fakültemizin Başarısı

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) tarafından Anfaş Antalya Expo Center’da yirmi beş üniversitenin katıldığı “Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları” adlı yarışma düzenlendi. 
 
Uludağ, Amasya, Süleyman Demirel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Bülent Ecevit, İstanbul Gelişim Üniversitesi gibi birçok üniversitenin katıldığı “Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları”, ‘Babaanne Aşı’ ve ‘Kapalı Kutu (Black Box)’ iki kategoride düzenlendi.

Yarışmaya Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker, Öğr. Gör. Emre Hastaoğlu’nun öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencilerinden Sadık Dakal, Ünalcan Kutal, Yılmaz Geçici, Şefahat Taşçı, Murat Koç, Mehmet Akyel, Erdem Kambur, Rasim Demirtaş ve Mücahit Soykan katıldı. 

14 mutfak ünitesinde yirmi beş üniversiteden öğrencilerin yarıştığı “Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları”nda hünerlerini sergileyen Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. Sınıf öğrencilerinden Sadık Dakal, Yılmaz Geçici, Şefahat Taşçı; yöresellik, sunum ve lezzet kriterlerine göre değerlendirilen Türkiye Üniversitelerarası ‘Babaanne Aşı’ kategorisinde Sivas’ın yöresel yemekleri “Peskütan Çorbası, Üzümleme ve Kelle Tatlısı" ile Türkiye 2.si oldular.

Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAFED) tarafından düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilerimiz, kendilerine bu imkânı veren ve destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker ve Öğr. Gör. Emre Hastaoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 



Haber Tarihi : 26.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER