21 Yıl Sonra Buluştular

Dünyada ve ülkemizde eşzamanlı olarak kutlanan 17 Kasım Prematüre Günü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım’da da kutlandı.

 

Düzenlenen etkinliğe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gaffari Tunç, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kılıçbay, İdari Yönetici Gülseren Karabey ile sağlık çalışanları katıldı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan programda bu yıl pandemi nedeniyle kutlamanın sönük geçtiğini belirterek, “İnşallah gelecek yıl yine ailelerimizin, çocuklarımızın katıldığı ve pandeminin sona erdiği bir kutlama yaparız. Ben, başta Gaffari ve Fatih Hocam olmak üzere tüm yenidoğan ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Prematüre bebekler hakkında bilgi veren Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gaffari Tunç ise, “37 ila 24 haftalık gebelikten sonra dünyaya gelen bebeklere prematüre denilmektedir. Bu bebeklere her türlü desteği vererek yaşama tutunmaları için çaba sarf ediyoruz. Biz Yenidoğan ailesi olarak onlara hassas dokunuyoruz. Çünkü onlar çok hassas bebekler. Bu hassas dokunuşları bütün çalışma arkadaşlarım da yerine getirdiği için hepsine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kılıçbay yaptığı açıklamada, “17 Kasım Dünya Prematüre Günümüzü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler ile kutladık. Covid-19 salgınından ötürü bu yıl biraz kısıtlamalar getirdik. Bizler yeni doğan aşktır diyoruz. Yeni doğan tüm bebeklerinin yeni doğan uzmanları tarafından izlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu vesile ile 17 Kasım Prematüre Günümüz kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

 

İlk Buluşmada Duygu Dolu Anlar Yaşandı

 

Programa damgasını vuran olay ise, bundan 21 yıl önce prematüre bebek olarak serviste tedavi gören Beyzanur Erdoğan ile kendisine ilk müdahaleyi yapan Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi Nazlı Alkan’ın bir araya gelmesi ve ona çiçek takdim etmesi oldu.

 

21 yıl önce prematüre olarak dünyaya gelen Beyzanur Erdoğan ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getiren Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Nazlı Alkan yaptığı konuşmada, “Bugün burada Covid-19 salgınından dolayı kısıtlamalı bir şekilde 17 Kasım Dünya Prematüre Günümüzü kutlamaya çalıştık. Prematüre dünyaya gelen bebeklerin de hayata tutunmaları için ve sağlıklı nesiller yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Yenidoğan aşktır’ sloganı ile bebeklerimize mor şapkalar takarak günümüzü kutladık. Prematüre olarak dünyaya gelen Beyzanur’la bir araya gelmekten dolayı çok heyecanlandım. Verdiğimiz emeklerin boşa gitmemesi bizleri mutlu ediyor.” dedi.

 

Prematüre olarak dünyaya gelen Beyzanur Erdoğan ise, “1999 yılında 26 haftalıkken dünyaya geldim. O dönemlerde hemşirem ile bir fotoğrafım vardı. Annemle konuşmamızda ‘anne acaba hemşiremiz yaşıyor mu? Hâlâ hayatta mı? ‘ diye çok soruyordum. Sora başka bir hemşire vesilesi ile hemşiremi buldum. Şu an elimde o ilk fotoğrafımız var. Hemşirem ile bir araya geldiğimizde duygu dolu anlar yaşadık. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 18.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER