Rektörümüz'ün "10 Mayıs Engelliler Haftası" Mesajı

 

İnsanlar eşit doğarlar ve topluma katılımda eşit haklara sahiptirler. Ancak gerçek yaşamda bazı gruplar; sosyal durumları, bilişsel ve fiziksel farklılıkları açısından söz konusu haklara sahip olamamaktadırlar. Engelliler de bu grubun bir kategorisini oluşturmaktadır. 

Doğuştan veya sonradan engelli olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini, ne olacağını bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ama yarın başımıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli olma ihtimalimiz yüksektir.

Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. 

Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engelin ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu, birey olarak bizim görevimiz olduğu gibi kurumların da görevidir.

Ve diyoruz ki; asıl engel kalplerdeki, zihinlerdeki engeldir.

Bu duygu ve düşüncelerle; beraber yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı çevreyi paylaştığımız Üniversitemizdeki engelli personelimizin ve engelli öğrencilerimizin ve tüm engellilerimizin haftalarını kutluyor, engelsiz bir hayat diliyorum.


                                                                                                Prof. Dr. Alim Yıldız
                                                                                                           Rektör


"10 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle hazırladığımız videoya ulaşmak için;
 
 
 



Haber Tarihi : 10.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER