Sivas 3’üncü Otoloji Toplantısı Gerçekleşti

Sivas Kongresi’nin 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde ‘Sivas 3’ncü Otoloji’ toplantısı gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Kasım Durmuş, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Özgür Yiğit, Üniversitemiz Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Elif Altuntaş ile birçok akademisyen katıldı.

 

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazım Korkut’un, toplantı başkanlığını ise Doç. Dr. Emine Elif Altuntaş’ın yaptığı Sivas 3’üncü Otoloji Toplantısı’nda; Vestibüler Hastalıklar, Çocukluk Çağı İletişim Tipi İşitme Kayıpları, Kolesteatomasız Kronik Otitlerde Orta Kulak ve Mastoid Cerrahisi, Otolojik Cerrahi ve son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz Vertigo şikâyetleri güncel tanı ve tedavi seçenekleri üzerinde duruldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

 

Açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, otoloji toplantısının üçüncüsünün Sivas’ta ve Üniversitemizde yapılmasından dolayı duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirerek, “Otoloji toplantısının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının ilimizde yapılması Üniversitemiz adına Rektör Hocamızı ve beni mutlu etti. Biz burada sadece bir toplantının görünen yüzünü görüyoruz. Toplantının arkasında bizim göremediğimiz canla başla koşturan hocalarımız var. Onlara minnet duyuyoruz. Bu bir istişare toplantıdır. Ortak akıl ile bir yerlere gelebilmenin mücadelesini yapıyoruz. Bu toplantıdan ben çok güzel şeyler çıkacağına inanıyorum.” dedi.

 

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sivas, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kilometre taşlarının en önemlilerinden bir tanesidir. Tarih boyunca da hep etkisini koymuş bir mekândayız. Bu dönemde burada olmak bizi daha da heyecanlandırmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Çağdaş seviyeye gidebilmek için daha çok çaba sarf etmeliyiz.” Bu tip toplantıların önemine her zaman vurgu yapmamız gerekmektedir. Bizler de dernek olarak bu tip faaliyetlere her zaman destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Toplantı Koordinatörü Prof. Dr. Nazım Korkut, “Yaklaşık 5 yıl önce bir kıvılcım ortaya atılmıştı. O kıvılcım bugün muhteşem bir bilimsel şölene dönüştü. Çok önemli bir günde toplantımızı yapıyoruz. Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında bizim de bu havayı teneffüs etmemiz insana çok hoş duygular yaşatıyor. Bundan dolayı burada bulunmaktan onurlu ve kıvançlıyım.” ifadelerine yer verdi.

 

Toplantı Başkanı Doç. Dr. Emine Elif Altuntaş, bu tür toplantılarının kendisi için dönüm noktası niteliği taşıdığını belirterek destek verenlere teşekkür etti.

 

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.



Haber Tarihi : 13.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER