“Biyoloji ve Tıpta Matematiksel Modeller” Konulu Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Fen Fakültesi Matematik Kulubü tarafından “Dünya Matematik Günü” kapsamında “Biyoloji ve Tıpta Matematiksel Modeller” konulu konferans düzenlendi.

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Zorlutuna, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Merdan, “Bir dinamiğin uzun zamanlı davranışlarını ön görebilmek için matematiksel çerçevenin tutturulması gerektiğini” belirtti.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Merdan, “Matematiksel modelleme aslında hayatın her tarafında yalnızca Tıp ve Biyolojide değil, Fizik, Kimya, Savaş planlaması gibi her tarafta matematiksel modelleme vardır. Gerçek yaşamımızdaki problemleri anlamak, tanımlamak, açıklamak ve çözüm üretebilmek için yapıyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 14.03.2022