Turizm Fakültesi “Be Online Think Tank” Etkinliğinde Buluştu

 Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik Be Online Think Tank etkinliği adı altında ‘Dijitalleşme Sürecinde Turizm’ adlı seminer düzenlendi.


Mihmandar Otel Berceste Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesine canlı bağlantı yapılarak bir etkinlik aynı anda iki üniversite teması işlendi.

Moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Toker’ in yaptığı, Hotellinkage Pazarlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Erhan KAYA ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve North Point Hotels Genel Direktörü Murat Tokaş’ ın katılımları ile gerçekleşen organizasyonda katılımcılara turizm sektöründe değişen satın alma alışkanlıkları, dijital pazarlama ve bu durumda sektör temsilcilerinin mezun öğrencilerden beklentisi hakkında bilgi verildi.

Dünya çapında Dijitalleşen Turizm sektörünün geldiği noktayı anlatan Erhan Kaya teknolojinin gelişmesi ile gerek eğitim kurumlarının gerek öğrencilerin bu gelişmelere çabuk adapte olması gerektiğini, ne kadar çabuk bu edinimleri kazanırlarsa öğrencilerin sektörde daha iyi kademelerde çalışma imkânı bulduğunu anlattı. Seminere çevrim içi olarak Samsun’dan katılan Murat Toktaş sektörün Dijitalleşen Turizm karşısında mezun öğrencilerden beklentilerini, iş fırsatlarını ve istenilen özelliklerin kazanım yollarını öğrencilere anlattı.

Kapanış konuşmasında Murat Toker, sektör-eğitim kurumlarının aynı değişim hızında ortak paydalar ve konuları işlemesi gerektiğini ancak bu şekilde uygulamalı bilimlerde öğrencilerin iş bulma ve sektörde tutunmalarının sağlanabileceğine değindi. Bunun sonucunda sektör-eğitim kurumlarının işlevselliğinin artacağını dile getiren Toker, bir ay sonraki etkinliğin ‘Neden İş Bulamıyorum?’ adı altında düzenleneceği bilgisini paylaştı.
 



Haber Tarihi : 21.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER