Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın Kredi Yurtlar Kurumu’nun düzenlemiş olduğu söyleşiye katılmak üzere Üniversitemize geldi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç ile kurum müdürleri, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemiz 1974 yılında kurulan 43 yıllık bir üniversitedir. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile 60 bin civarında bir nüfusa sahibiz. Rektörlük olarak üniversite-şehir iş birliğini önemsiyoruz. Bunun sonucunda birçok ortak program yapıyoruz. Programın onur konuğu ise Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahim Boynukalın Beyefendi’dir. Katılımlarından dolayı Sayın Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ise konuşmasında; Suriye'deki kimyasal saldırı karşısında dehşete düştüğünü, İdlib'de sarin gazı atıldığını ve 6 yıldan beri insanlara teker teker zulmedildiğini aktararak, "Oradaki bebeklerimizin, yavrularımızın son nefeslerini bile rahat aldırmıyorlar.” ifadelerine yer verdi. Türkiye'nin bu coğrafyanın tek umut vadeden ülkesi olduğunu dile getiren Boynukalın, "Bunun farkına vararak hareket etmeliyiz. Bir insanın bizden farklı düşünceye sahip olması kadar dünyada doğal bir şey yoktur, bizi zehirleyemezler. Zehirlenmiş çocukların videosunu izledikten sonra sosyal medyada 'oraya yardıma gidenler gaz maskelerini taksınlar ve elleri çıplak olmasın' diyerek zehirlenen çocuklarla dalga geçen bir zihniyeti anlamam mümkün değildir." dedi. Boynukalın, Suriye'de yaşananlar karşısında bütün dünyanın sustuğunu, tek yardımı ise Türkiye'nin verdiğini belirtti.

Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, şeref defterini imzalayarak Rektörümüz Yıldız’a görevinde başarılar diledi.

Ziyaret sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a içerisinde kendi kitaplarının da bulunduğu hediyesini takdim etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT

www.youtube.com/watch VİZYON 58

 



Haber Tarihi : 07.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER