SCÜ Yurt Dışı Ziyaretlerine Devam Ediyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Oş Üniversitesi iş birliğini geliştirmeye yönelik ziyaret gerçekleştirildi.

 

Ziyarete SCÜ Rektörü Prof Dr Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu katıldı. 

 

Rektörlükten yapılan açıklamada ERASMUS değişim programı olmak üzere iş birliğinin artırılması ve çift diploma verilmesi konusunda ikili anlaşmaların imzalandığı ifade edildi. Ayrıca her iki üniversite ile öğretim üyesi değişimi ve uluslararası sempozyumların gerçekleştirilmesi gibi konularda mutabık kalındığı bilgisi verildi.

 

Açıklamada, SCÜ ile Oş Üniversitesi arasında devam eden ikili anlaşma çerçevesinde 20 civarında öğrencinin SCÜ’de eğitim aldığı ve bu sayının daha da artırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağı bildirilirdi.

 

Oş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile görüşme gerçekleştirildiği ve bu görüşmede öğrencilerin SCÜ’de eğitim almak istediklerini belirttikleri vurgulandı.



Haber Tarihi : 09.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER