Solucan Gübresi Üretim Tesisi Birçok İle Örnek Oldu

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde kurulan 'Solucan Gübresi Üretim Tesisi' tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Tuğberk Eraslan ve beraberindekiler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Solucan Gübresi Üretim Tesisi’ne gelip incelemelerde bulunarak Ordu'da yapılması planlanan tesis için Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve tesis sorumlusu Doç. Dr. Uğur Tutar’dan bilgi aldı. 

 

“Örnek Bir Çalışma Yürütüyoruz”

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Uğur Tutar, solucan gübresi üretim tesisinin Türkiye genelinde örnek olmaya başladığını ifade ederek, "Misafirlerimiz Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden, geldiler. Özellikle şehir-evsel atıkları ile mezbaha atıklarının değerlendirilmesi ve bunların solucan yemi olarak kullanılması noktasında hem bilgi alışverişi hem de tesisimizi yerinde görmek için geldiler. Tesisimizi gezmek, yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi almak ve tesisimizde ilgili işleyişin nasıl olduğunu görmek amacıyla gelmişler. Tesisimizi baştan sona gezdirdik. İlk adımdan son adıma kadar yani hayvansal gübrenin girişinden solucan gübresinin çıkışına kadar olan tüm aşamalarda çalışmaların nasıl yapıldığını anlattık, bilgilendirdik. Kendilerinin soruları oldu. Teknik anlamda hazırlıklı gelmişler. Tüm Türkiye genelinde tesisimiz örnek olmaya başladı. Tesisimiz merak ediliyor, geliniyor beğeniliyor. Bu şekilde örnek alınarak bazı tesisler de kurulmaya başladı." dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Tuğberk Eraslan ise, "Belediye başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler tarım konusundaki öncülüğü ve belediyecilik anlayışına yeni getirdiği hareketliliğe istinaden biz de solucan gübresi ve bununla alakalı çalışmalara başladık. Hocamızın da basından ve internet üzerinden yapılan haberlerle yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için geldik. Bu konuda bize çok yardımcı oldular. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bize katkı sağlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
 



Haber Tarihi : 30.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER