Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Teknik Gezide

Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim elemanları, öğrencilerin teorik eğitimlerini uygulama dersleri ile desteklemek amacıyla teknik gezi düzenledi. 


Bu kapsamda, ilk önce Trabzon ili Of ilçesinde bulunan fidanlıkta bir ağacın tohumdan fidan oluncaya kadar geçirdiği evreleri, bu bölgeye özgü endemik, asli ve egzotik türleri (doğu ladini, kestane, akçaağaç, sarıçam, sedir, mazı, doğu kayını, fırça çalısı, boyacı sumağı, japon akçaağacı, yaban mersini, alev çalısı, kamelya, vb.) hakkında görevli personel öğrencilere bilgi verdi. 

İkinci gezi durağı olarak Trabzon-Uzungöl’de sulak alanları çok seven kızılağaç türü, bitki üzerinde geniş yapraklı ormanlara zarar veren yaprak iskeletleştirici Kızılağaç Yaprak Böceği (Agelastica alni)’ ni gözlemlendi. Göl ekosisteminin ve Karadeniz Bölgesinin genel özelliği olan nemli alanlarımızı temsil eden bitki toplulukları, bölgede görülen doğal bitki örtüsü hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Trabzon-Maçka’da bulunan Altındere Vadisi Millî Parkı’nın genel yapısı, doğası, barındırdığı flora ve fauna türleri hakkında genel bilgi verildi. Bu bitki türleri kendine has özellikleriyle kıyaslandırılarak yerlerinde anlatıldı. Ekosistemi oluşturan unsurlar ve bunların korunmasının tüm canlılar için önemli olduğu yerinde gözlemlenerek anlatıldı.

Rize ili Ayder Millî Parkı ve Kaçkar Millî Parkları gezildi, Ayder Yaylasında ekoturizm, iğne yapraklı ve geniş yapraklı ormanlar ve buralarda karşılaşılan sorunlar, havzayı oluşturan besleyen su kaynakları, havza ve meradaki sorunlar hakkında bilgi verildi. 
 



Haber Tarihi : 25.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER