Prof. Başara’nın Eseri Finalde

 Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Erol Başara tarafından bestelenen eser 14. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda finale kaldı. 

 

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Amasya Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 14. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına bu yıl 178   katılımcı tarafından gönderilen 500  eser katılmış, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan ön eleme kurulunca , 4 ayrı inceleme aşamasından sonra  Prof. Erol Başara’nın Şehnazbuselik Makamındaki şarkısı finale kalan 10 eser arasına girmiştir. 

 

Prof. Başara’nın bestelediği şarkının sözleri ünlü şair ve güfte yazarı Vedat Fidanboy’a ait olup “Bir Ben Değil Güzelim, Eller Sana Âşıktır” mısrası ile başlamaktadır.

 

Türkiye'de Türk Sanat Müziğinde bir marka olan Altın Elma Beste Yarışması Finali, TRT ile Amasya Belediyesi'nin ortak protokolü çerçevesinde 28 Eylül 2018 Cuma günü Amasya Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonu’nda gerçekleşecektir.

 

Türkiye'nin önde gelen bestekârlarıyla güftekârlarının bir araya geldiği 14. Altın Elma Beste Yarışması finali TRT Müzik kanalında canlı olarak yayımlanacaktır.



Haber Tarihi : 28.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER