SBF Hemşirelik Bölümü Simülasyon Laboratuvarı Açılışı Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü Simülasyon Laboratuvarı açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) tarafından desteklenen Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak olan simülasyon laboratuvarının açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, CÜBAP Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgül Doğan ve CÜBAP yetkilileri, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel ile hemşirelik bölümü öğretim elemanları katıldı.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız, laboratuvarın hayırlı olmasını dileyerek hem öğrencilerin hem de göreve yeni başlayan hemşirelerin yüksek gerçeklikli simülasyon maketi sayesinde hastaya müdahale konusunda daha nitelikli ve donanımlı bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti.

Laboratuvar hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın proje kapsamında alınan yüksek gerçeklikli simülasyon maketinin özelliklerinden ve eğitimde kullanım metotlarından bahsederek normal bir hastanın sergileyebileceği tüm sağlık sorunlarının bu maket üzerinde senaryolar yolu ile simüle edilebileceğini belirtti.

Ayrıca Dekan Prof. Dr. Aydın projeyle öğrencilerin hasta ile birebir karşılaşmadan önce bu yaşanabilecek durumları maket üzerinde deneyimleyerek daha donanımlı ve tecrübeli bir şekilde gerçek bir hastaya müdahale edebilecek duruma geleceklerini ifade etti.

Açılışın ardından Rektör Yıldız ve katılımcılar, debriefing odasına geçerek, hemşirelik bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kübra Süha, Arş. Gör. Dr. Hülya Koçyiğit, Arş. Gör. Şeyma Alan ve Arş. Gör. Sevim Sarısoy’un yüksek gerçeklikli simülasyon maketi üzerinde gerçekleştirdiği örnek senaryoyu izledi.

Haber Tarihi : 29.12.2022