Üniversitemiz Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

 

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde doğal afet olaylarına ilişkin olarak her yıl düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sivas 112 Acil Servis İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi yangın söndürme ekipleri tarafından senaryo gereği uygulanan yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemur, itfaiye ekipleri, 112 acil servis çalışanları ve hastane idari personelinin de katıldığı tatbikat, yangının hastane bölgesinde her an oluşabilecek arşiv bölümünde başlatıldı.

Senaryo gereği yapılan tatbikatta arşivde çıkan yangından dolayı yaralanan personele itfaiye ekipleri ve acil sağlık görevlileri tarafından anında müdahale edildi.

Tatbikatın ardından Başhekimlik önünde oluşturulan sakin bölgede itfaiye yetkileri tarafından hastane personeline yangın söndürme tüpünün kullanımı ve anında müdahale ile ilgili uygulamalı olarak kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Tatbikatın sonrasında açıklama yapan Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemur, ”Arşivde başlayan bir yangın tatbikatı düzenledik. Olaya en kısa sürede nasıl müdahale edebiliriz, ilgili birimleri yangından en kısa sürede nasıl haberdar edebiliriz ve hastane personeli ile hastaları en kısa sürede nasıl tahliye edebiliriz, bunları gördük, eksiklerimizi tespit ettik.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 02.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER