“Sultan Şehir Estetiğine Kavuşuyor” Adlı Çalıştay Düzenlendi

Kent yaşamında, kentin hak ve hukukunun korunmasını, kentte kaliteli mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesini, nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılmasını sağlamak amacıyla 2014 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Kent Estetik Kurulu, “Sultanşehir Estetiğine Kavuşuyor” isimli çalıştay düzenledi.

Paşabahçe Kütükev’de düzenlenen çalıştaya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Kayseri ve Konya Kent Estetik Kurulu Başkanları, ilimizdeki sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kent Estetik Kurulu üyeleri katıldı.

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda konuşmaların ardından; reklam yerleri ve uygulama esasları, yeme içme mekânlarının mekânsal-yapısal donatımları ve düzenleme esasları gibi farklı konularda oluşturulan yuvarlak masalar etrafında; meydan, bulvar, cadde ve sokaklara cephesi bulunan yapılarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı projelerinin ve uygulamalarının kent estetiği açısından değerlendirilmesi yapıldı.

Çalıştay sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.



Haber Tarihi : 06.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER