Spor Bilimleri Fakültesi’nden Materyal Sergisi

Spor Bilimleri Fakültesi Hamza Yerlikaya Spor Salonu Atletizm Salonu’nda Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersi kapsamında “Materyal Sergisi” düzenlendi.

 

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı Materyal Sergisi’nde 22 eser sergilendi.

 

Sergi hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Sabri Ürgüp, “Öğrencilerimiz Spor Bilimleri Fakültesi’nin 3’üncü sınıf öğrencileri. “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme” adlı dersin devamındayız. Amaç, gençlerimizi sanal dünyadan kurtarıp gerçek dünya dâhil etmek ve onların sistem içerisinde yer edinmelerini sağlamak. Çünkü dünyamız çok büyük bir sıkıntı içerisinde. İnsanlar artık birbirileri ile iletişim kurmuyorlar. Herkes telefonlarla, bilgisayarlarla uğraşıyor. Biz de gençlerimizi spora ve spor sahalarına çekmek istedik. Bu çocuklar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olacaklar. 22 tane eser 42 öğrencimiz tarafından hazırlandı. Bu eserler öğrenci merkezli eğitim sisteminin genel özelliklerini taşımaktadır.” dedi.

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar ise yaptığı açıklamada, “Bugün Eğitim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırlanmış olan Eğitim Materyallerinin Sergisi var. Tabii eğitim araç-gereçleri özellikle de Beden Eğitimi ve Spor alanındaki eğitim araçları pahalı malzemeler. Öğretmen olduklarında malzemesi olmayan veya eksik malzemesi olan okullarda öğretmenlik yaparken kendi materyallerini geliştirmeleri eğitim için önem arz ediyor. Dolayısıyla ders kapsamında hazırlanan materyallerin sergilenmesi, diğer öğrencilerin hazırlanan materyaller hakkında bilgi sahibi olması önemli.” ifadelerine yer verdi.

 

Öğrencilerin hazırlamış oldukları materyalleri tanıtmasıyla sergi son buldu.

 



Haber Tarihi : 16.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER