Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Gözdesi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olması noktasında Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve ekibinin çabaları meyvelerini vermeye başladı.

 

Dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak için Türkiye’ye gelip girdikleri sınavlarda başarı göstererek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni tercih eden yaklaşık 650 yabancı uyruklu öğrenci, 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. 

 

Kayıtlar, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde (Eski Merkezî Kütüphane Binası) Covid-19 tedbirleri kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Kayıtlar, adayın ofise şahsen gelerek yaptırabileceği gibi, posta yoluyla veya vekâletname ile de yapılabilmektedir. Özellikle hâlen yurt dışında olup Covid-19 pandemisi nedeniyle kayıt yaptıramayacak durumda olan yabancı uyruklu öğrenciler için bu yıl ilk kez ön kayıt imkânı da sunulmuştur. 

 

Yabancı uyruklu öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, “Yabancı uyruklu öğrenci alımı kapsamında yaklaşık 2000 öğrencinin üniversitemizde eğitim almak için başvuruda bulundu. Yabancı öğrenci kontenjanları, sınav türleri ve puanları çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru yapan adaylardan yaklaşık 650’sinin üniversitemizin farklı bölümlerine yerleştirildi. Ayrıca beş gün sürecek kayıt maratonu başlamış olup salgın riskini en aza indirmek için kazanan adaylar şahsen gelmeden gerekli belgeleri postayla göndererek kayıt yaptırabilecekler.” dedi.



Haber Tarihi : 19.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER