Şairlerimiz Hz. Peygamber’e Vefalarını Yazdıklarıyla İfade Etmiştir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, katıldığı instagram canlı yayın programında Türk Milletinin Peygamber Efendimize vefasını yazdığı şiirlerle ifade ettiğini söyledi.

 

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimize Vefa” isimli instagram canlı yayın programına katıldı.

 

Rektör Yıldız Türk şair ve yazarların Hz. Peygamber’e vefası, bu isimlerin etkileri gibi konuların yanı sıra özel hayatına yönelik soruları da cevapladı.

 

“Türklerin Anadolu’yu İslamlaştırmasından sonra Türkçe Kur’an-ı Kerim tercümesi, tefsir ve hadis kitabı yoktur” diyen Rektör Yıldız konuşmasını, “İnsanlar İslam’ı şiirler, ilahiler yoluyla öğrendiler.  Burada özellikle Yunus Emre ve Mevlana’yı anmak lazım. Çünkü onların yazdıkları şiirlerin her birinde ya bir ayete ya da bir hadise rastlarız. Edebiyatçılarımız yazdıklarıyla Hz. Peygamber’e vefalarını göstermişlerdir.” ifadeleriyle sürdürdü.

 

Programda Af Dilekçesi isimli şiirini de seslendiren Rektör Yıldız bu şiirin hikâyesine de değindi.

 

İnsan Çevresinden Çok Şey Öğrenir

 

“Hayatınızda size rol olmuş kişi ya da kişiler var mı?” sorusuna İmam Hatip Lisesinde, üniversitede, gündelik hayatta, akademide birçok insandan çok şey öğrendiğini söyleyen Rektör Yıldız insanın sadece kişileri değil çevresinde olup biten her şeyi örnek alabileceğini söyledi.

 

Dil Öğrenmek Önemli

 

Geçmişe dönme imkânı olsa iki dil öğrenmek istediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, gençliğinde dil öğrenme imkânının fazla olmadığını söylerken dil öğrenmenin akademik açıdan da önemli olduğuna vurgu yaptı. 

 

Hocalık Kimliği Benim İçin Önde

 

İnsanın baba, anne, rektör, abi gibi birçok kimliğinin olduğunu kaydeden Rektör Yıldız kendisi için hocalık kimliğinin hep bir adım önde olduğunu belirtti. 

 

Sivas’ın kendisi için ne ifade ettiğine yönelik soruyu kültür, güvenlik ve huzur şeklinde cevaplayan Yıldız, insanın büyüdüğü toprağa karşı vefalı olması gerektiği düşüncesinden hareketle Sivas’a yönelik edebi ve akademik anlamda birçok çalışma yaptığını söyledi.
 



Haber Tarihi : 01.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER