Ünlü Yazar Alexandra Whittington SCÜ’de Söyleşi Gerçekleştirdi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi tarafından Forbes tarafından dünyanın en iyi 50 kadın fütüristlerinden biri olarak seçilen, Houston Üniversitesi öğretim üyesi, yazar ve TEDx konuşmacısı Alexandra Whittington ile “Gelecek ve Gelecek Senaryoları” başlıklı çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

LEGO Group, Nestlé, Aruba, Heathrow Airport, The Lumina Foundation, Huawei, Children at Risk ve Kimberly-Clark gibi kuruluşlar için bir dizi araştırma ve danışmanlık projeleri de yürüten Whittington, İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen söyleşiye konuk oldu.

 

Gelecek ve gelecek senaryolarının konuşulduğu söyleşide Alexandra Whittington, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı’nın sorularını cevaplandırdı. İngilizce olarak gerçekleştirilen söyleşi öğrenciler için simultane Türkçeye çevrildi. Simultane çeviriler İletişim Fakültesi öğrencileri Muhammed Emin Ata, Alifnaz Demirdizen ve Edanur Erdemli tarafından yapıldı. 

 

Geleceğe ilişkin senaryoları bütün kurumların özellikle eğitim açısından üniversitelerin hazırlaması gerektiğine değinen Whittington, pandemi gibi durumların aynı zamanda fırsatlarda oluşturduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Darıcı’nın yönelttiği soruları da cevaplandıran Alexandra Whittington programa konuk olarak davet edildiğinden dolayı teşekkür etti.
 



Haber Tarihi : 02.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER