Üniversitemiz, Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliğine (IAESTE) Üye Oldu

Üniversitemiz Proje Destek Ofisi’nin çabalarıyla Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği’ne (IAESTE) üyeliğimiz kabul edildi.


IAESTE'ye üyeliğimiz Üniversitemizin uluslararası öğrenciler ve şirketler arasındaki tanınırlığını da artırmış olacak. 

IAESTE, üniversitemizin tahsis edeceği stajyerleri ile öğrencilerimizin uluslararası deneyim kazanmasına olanak sağlayacak. Şirketler için de istedikleri özelliklere sahip yabancı stajyer öğrenciyi bünyesinde staj yaptırma fırsatı verecek.

IAESTE nedir?

IAESTE (the International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), 1948 yılında Londra’da bulunan Imperial College’da 10 ülkenin girişimleriyle kurulmuştur. Kâr amacı gütmeyen, bağımsız ve tarafsız bir öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE, yaklaşık 80 ülkede faaliyetimi sürdürmekte ve her yıl 4000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlamaktadır. IAESTE A.s.b.l.; akademi, endüstri ve üniversite öğrencilerinin ortak çıkarlarını temsil eden ulusal komitelerin birleşiminden oluşan bir konfederasyon yapısına sahiptir.

IAESTE değişim programı sayesinde başta mühendislik ve mimarlık olmak üzere teknik alanlarda lisans kademesinde öğrenim gören öğrencilerimiz 4-52 hafta aralığındaki zorunlu stajlarını yurt dışında gerçekleştirebilirler.

Ayrıntılı bilgiler için www.iaeste.org ve http://iaeste.org.tr/ adresini ziyaret ediniz.
 



Haber Tarihi : 18.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER