Uluslararası İlişkiler Ofisi Dünyanın Dört Bir Tarafında

Öğrencilerimizin yurtdışında eğitimi ve akademisyenlerimizin yurtdışı tecrübeler edinmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olan Uluslararası İlişkiler Ofisi yaptığı ikili anlaşmalarla dünyanın dört bir yanına öğrenci ve personel gönderirken ve yurtdışından öğrenci ve personeli de Üniversitemize çekiyor. 


Bu kapsamda Erasmus ve ikili iş birliği anlaşmaları yapmak üzere Ürdün ve Filistin'i ziyaret eden Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu çeşitli görüşmeler ve işbirliği anlaşmaları yaptı.

Ürdün’de Erasmus anlaşmamız bulunan The University of Jordan ve Yarmouk University ile ikili anlaşma imzalandı. Yarmouk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeydan Kifafi iki üniversite arasında yapılan anlaşmaların iki ülke halklarının kaynaşmalarına vesile olacağını belirtti. Ayrıca ziyaret kapsamında Ürdün-Amman'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü de ziyaret edildi. 

Filistin’de ise Al Quds University ve Palestine Technical University Kadoorie ile de hem Erasmus hem de ikili anlaşmalar imzalandı.

Al Quds University Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Lily Heidy ile görüşmede iki üniversite arasında yapılan iş birliği anlaşması ile ülkeler arası bağı oldukça güçlü olan iki ülke üniversitelerinin de bağlarının güçlendiği ve bu şekilde daha etkin çalışmalar yapılması temenni edildi. 

 



Haber Tarihi : 21.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER