Türkiye Gazeteciler Federasyonu İl Başkanlarından Üniversitemize Ziyaret

Sivas Kongresi’nin 100. yılı dolayısıyla 59’uncu Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı şehrimizde gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu İl Başkanları Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Üniversitemizde çeşitli yerlerin ziyaret edilmesinin öncesinde Senato Toplantı Salonu’nda Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Alim misafirlerle bir araya geldi.

Üniversitemizin tanıtımının yapıldığı toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Alim’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Hakan Sezerer ile il başkanları eşlik etti.

Prof. Dr. Alim konuşmasında, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 1974 yılında Türkiye’nin dokuzuncu üniversitesi olarak kurulmuştur. Bugün 16 fakültemiz, 14 Meslek yüksekokulumuz, 4 enstitümüz ve yaklaşık 60 bin öğrencimiz mevcuttur. Akademik personel sayımız 2 bine yakın olup idari personel sayımızda 3 bin civarındadır.” dedi.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise, “Cumhuriyet Üniversitesinde olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bizim için Cumhuriyet çok önemlidir. Hele hele temellerin atıldığı Sivas’ta olmaktan dolayı, 100’üncü yılda 100 gazeteci ile bu mutlu günde Valimiz ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Şimdi de Cumhuriyet Üniversitesindeyiz. Bizi buraya kabul edip ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Üniversiteyi gezip görmekten dolayı çok mutlu olacağız.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından misafirlere yerleşkemiz gezdirilerek yapılan çalışmalar ve üniversite hakkında bilgi verildi.

Gölet ziyaretinin ardından Üniversitemizden ayrılan misafirler ziyaret esnasında kendileriyle yakından ilgilenen yönetimimize teşekkürlerini bildirirken, Üniversitemizin her alanda yetkin bir üniversite olduğunu anlattılar.



Haber Tarihi : 16.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER