Dünya Hipertansiyon Günü Etkinlikleri

Tıp Fakültesi Dekanlığımız tarafından “Dünya Hipertansiyon Günü” etkinlikleri düzenlendi.

Sivas Şehir Meydanında düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Üniversitemiz personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, “Hipertansiyon dünyada, ölümlerin önlenebilir en önemli nedeni olarak görülmektedir. Bu nedenle Dünya Hipertansiyon Günü son on yıldır dünyada ve ülkemizde 17 Mayıs’ta kutlanmakta. Özellikle bu önemli hastalığa, rahatsızlığa karşı halkımızın duyarlılığının ve bilinçliliğinin artırılması konusunda çalışmalar yaptık. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak, insanımızın en önemli hastalığı olarak gördüğümüz bu hastalık konusunda kayıtsız kalmadık.” dedi.

Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanılıyor. Hipertansiyon bildiğiniz gibi sinsi hastalıklardan birisi ve bu hastalık sebebi ile dünyada her yıl milyonlarca kişi vefat ediyor. Bir o kadar kişi de sakat kalıyor. Farkındalık oluşturmak için bizler de Cumhuriyet Üniversitesi olarak bir çalışma yaptık. Bilindiği gibi üniversiteler şehre değer katan, şehrin problemlerini çözen kurumlardır. Biz de bu açıdan bu hastalığa dikkat çekmek bu hastalıktan korunma yollarını göstermek üzere bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Gün boyunca halkımıza bu anlamda hizmet vereceğiz ve bu hastalıktan kurtulmanın yollarını da göstermiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’ya tansiyon aleti hediye etti.

Üniversite Hastanemiz tarafından Şehir Meydanı’na kurulan stantlarda tansiyonlarını ölçtüren vatandaşlarımıza Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından tansiyon aleti hediye edildi.

Etkinlik süresince halkımızın tansiyonlarının ölçülmesinin yanında hastanemiz tarafından verilen hizmetler hakkında anketörler tarafından anket yapıldı. Etkinlik gün boyu devam etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 18.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER