Hukuki Açıdan İş Yerlerindeki Mobbing Sonuçları

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi tarafından “Hukuki Açıdan Mobbing (İş Yerinde Psikolojik Taciz) ve Sonuçları” konulu panel düzenlendi.

 

Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Taşkın, idari ve akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Hukuk Fakültemizin ilk programını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mobbing gerçekten önemli bir konu. Konuşmacı olarak katılan hocalarımız önemli konulara değineceklerdir.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 

Daha sonra panele geçildi. Oturum başkanlığını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Taşkın’ın yaptığı panelde ilk olarak konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Atilla Erkal, kamu görevlilerine yönelik mobbing ve hukuki sonuçları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

 

Ardından söz alan Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Kübra Demir, iş hukuku açısından mobbing ve hukuki sonuçlarını değerlendirdi.

 

Son olarak söz alan Dr. Öğr. Üyesi Asuman Çapar yaptığı sunumda, iş yerlerinde yapılan psikolojik taciz olaylarında bir hak arama yolu olarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na yapılan başvuru süreci hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Panel sonra Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

 



Haber Tarihi : 29.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER