İletişim Fakültesi Öğrencilerimiz Söz Meclisimizde

 

Öğrencilerimizle kurduğumuz iletişim kanallarından olan “Söz Meclisi” programımızda İletişim Fakültesi öğrencilerimizle yönetimimiz bir araya geldi.

Susamışlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı. 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öğrencilerimizin dertleri, bizden istedikleri, bizim göremediğimiz şeyler, ne varsa bunları da sizden öğrenmeye çalışıyoruz. Amacımız, daha kaliteli bir eğitim alıp mezun olduktan sonra iyi yerlerde iş bulabilmeniz. Eğitim için uğraşıyoruz, ayrıca yerleşkenin daha güzelleşmesi için uğraşıyoruz. Sizin memnuniyetiniz için uğraşıyoruz. Öğrencimiz buradan memnun olarak, iyi bir eğitim alarak ayrılsın, diye çaba gösteriyoruz. Bir öğrencimiz, ‘İyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’nde okumuşum’ derse bu bizi çok sevindirir.” dedi.

Zaman zaman öğrenci yemekhanesine gittiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Yemekhanelere zaman zaman gidip yemek yiyoruz ve öğrencilerimize soruyoruz; çünkü geçen yıl yemeklerle ilgili bazı şikâyetler vardı. İkinci dönemden itibaren bir memnuniyet meydana geldi. İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimiz harç ödemelerine rağmen, yemekten yararlanamıyordu. Saat 15.00’ten 19.00’a kadar yemekhanemiz açık. Evde kalan, arkadaşlarıyla birlikte ev tutan öğrencilerimiz de akşam giderken yemeğini yiyip rahatça evine gidebilir, diye düşündük. Sizler için yaptığımız şeylerden biri de kimliklerdi. O kimlikler fakültelerinize girişte önemli, güvenlik açısından önemli. Bir diğer şey kantinlerinizde ve yemekhanede kimliklerinizi kullanabiliyorsunuz. Para yükleniyor. Para yükleme noktasında da bazı öğrencilerimizden şikâyetler aldık. Yeterli olmadığını söylediler. Biz şu anda yeni para yükleme makineleri alıyoruz. Dışarda bankaların bulunduğu yere para yükleme makinelerinden koyacağız, istediğiniz yerden para yükleyebileceksiniz.” diye konuştu. 

“Öğrencimiz de çalışanımızda güzel bir ortamda daha rahat çalışır; ama bunlardan en önemlisi sizin iyi bir eğitim almanız.”

İletişim Fakültesi’nde bazı bölümlerde hoca eksiğimiz vardı, onları tamamlamaya çalışıyoruz. Sizlerin tecrübe kazanarak mezun olmanız için, 7+1 diye bir sistem getireceğiz. 7 dönem okuyacaksınız, 8. dönemde ilgili bir yerde tüm dönem boyunca çalışacaksınız. Bunu da krediden sayacağız. Böylece ‘öz geçmişinize’ de bir şey yazacaksınız. Bunu sağlamak için de uğraşıyoruz. Güzel bir sinema salonu yapıldı. Şu an fakültede Sivas büyüklerine dair 15-20 dakikalık filmler yapılıyor. Bunları televizyonlara da vereceğiz. Yerleşkede bu sene daha güzel şeyler olacak. Yeşil bir yerleşke istiyoruz. Fakültelerin etrafı yemyeşil olacak. Öğrencimiz de çalışanlarımız da güzel bir ortamda daha rahat çalışır; ama bunlardan en önemlisi sizin iyi bir eğitim almanız. Onun için daha çok çalışacağız. “ ifadelerine yer verdi. 

“Gençlik Merkezi”

Üniversitenin içerisinde sinemanın, tiyatro gibi bazı şeylerin olması için çalışma başlattık. ‘Gençlik Merkezi’ diye güzel bir proje çıktı, bu sene başlayacağız. Orada terzi, ayakkabı boyacısı, sinema salonu, tiyatro salonu, atölyeler, alışveriş yapacağınız yerler olacak. Şu an o proje bitti. Bu sene başlayacağız.” diye konuştu.


Halkla İlişkiler Tanıtım 4. Sınıf Öğrencisi Murat Sürgünbulduk, “Aslen Şırnaklıyım. 4 yıldır üniversitemiz ve fakültemiz ciddi aşamalar kaydetmiş durumda. Üniversitemiz gün geçtikçe aşama kaydediyor. Çok ileri seviyelere geliyor. Üniversitemiz sosyal açı ve hizmet açısından kampüs içerisinde ulaşım ve insanların akademik bilgileri erişim açısından ciddi anlamda yol kat etti. Mesela kütüphane ve ikinci bir yemekhane. 4 yıl içeresinde atölyeler, radyo ve televizyon teknolojisinin çok güzel aşamalar kaydedildi. Çok fazla şeylerde yapılabilir. Doğduğumdan beri büyük şehirde yaşadığım için, ilk defa küçük bir şehre geldim; fakat Sivas’ı, Antalya’dan daha çok sevdim diyebilirim.” dedi.
 
Gazetecilik 3. Sınıf Öğrencisi Abdulsamet Neccar, “Suriyeliyim, Cumhuriyet Üniversitesi’nden memnunum. Bize verdiğiniz imkânlardan çok memnunum.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 15.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER