Badminton 2. Lig Karşılaşmaları SCÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Üni lig 2. Lig badminton müsabakalarına Üniversitemiz ev sahipliği yapıyor.

 

Üniversiteler arası Badminton 2. Lig karşılaşmalarının startı bugün verildi. Üniversitemiz Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakaların açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Kültür Turizm İl Müdürü Teoman Karaca,  çok sayıda sporsever katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yapılan bu şampiyonada ülkemizin çeşitli üniversitelerinden katılımcılar var. Sizleri burada görmekten ve misafir etmekten mutluyuz. İnşallah bu şampiyonada güzel şeyler ortaya çıkacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

 

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ise “Şehrimizin böyle güzel müsabakalara ev sahipliği yapması bizleri sevindiriyor. Birçok üniversiteden gelen genç arkadaşlarımızı Sivas’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimiz spor alt yapısı ile hem ülkemiz hem de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak kapasitede. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ardından süper lige çıkacak 5 takıma başarı diliyorum.” Dedi.

 

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Gül, üniversiteler arası 2. lig müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu ve bunun gibi organizasyonlarda bizleri her zaman cesaretlendiren, sporun ve sporcunun yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Dr. Alim Yıldız'a teşekkür ediyorum. Müsabakaların özüne yakışır, dostça ve kardeşçe yapılacağına inanıyor, tüm takımlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

 

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Ramazan İmamoğlu, “Badminton 2. Lig müsabakalarına davet eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Güzel müsabakalar izleyeceğiz. İnşallah sakatlıkların olmadığı güzel karşılaşmalar ortaya koyarsınız. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

Sivas Halk Oyunları ve Wushu gösterilerinin ardından ilk müsabakalar başladı. 5 gün sürecek karşılaşmaların ardından Süper Lig’e çıkacak 5 takım seçilmiş olacak.



Haber Tarihi : 14.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER