Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Azerbaycan Televizyonu’na Açıklamalarda Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Toplantısı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 45 Rektör ile birlikte kardeş ülke Azerbaycan’a gitti.

 

Bugün AZ TV de düzenlenen 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi canlı yayınına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sosyal Bilimler Kongresi birçok ülkede yapılan uluslararası bir kongre. Bu yıl Kardeş Ülke Azerbaycan’da olmasının ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Asıl konumuz burada Karabağ. Meclis Başkanımız YÖK Başkanımız, 45 rektör buraya gelerek güzel çalışmalar yürüteceğiz. 45 Rektör Yarın Şuşa’yı ziyaret edeceğiz. İnşallah neticeler de güzel olacak.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız canlı yayında yaptığı konuşmada;  “TEKNOFEST Türkiye’de yıllardır yapılıyor. Bütün üniversiteler TEKNOFEST’E katılıyor. Dereceye giren projeler uygulamaya alınıyor. Geçen yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 takımla TEKNOFEST’E katıldı. Bir takımız Su Altı Geliştirdiği cihaz ile 3. Oldu.  2023 de Samsun’da olacak. Bir sonraki TEKNOFEST Sivas’ta yapılmasını istiyoruz. Çünkü Sivas Kongresi Milli Mücadeleye sahipliği yapmış kadim bir şehir.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız; “Karabağ savaşında şehit olanların ve gazi yakınlarının çocuklarının üniversitemizde eğitim görmesini sağlıyoruz. 29 öğrencimiz eğitim görmekte. Biz bunun devamını istiyoruz. Bizim üniversitemizde tarımla ilgili önemli gelişmelerimiz var. Tarım ile alakalı eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz bizim üniversitemizde bu eğitimi alabilir. Yurt ücreti zaten almıyoruz. İş adamlarımız burs içinde destek veriyorlar.” dedi.

 

Bakü Devlet Üniversitesi ile birçok ortak projelerimiz oldu diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Nesimi Sempozyumu’nu Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi’nde gerçekleştirdik. Kısa bir süre sonrada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kadı Burhaneddin Sempozyumu’nu yaptık. Buradaki amacımız akademisyenlerimizin birbirlerini daha yakından tanıyıp ortak projelerde buluşmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız; “2021 yılında Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’e Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karar doğrultusunda Fahri Doktora verdik. İleriki günlerde Sivas’ı ziyaret eder ise kendisine de taktim etmek istiyoruz. “dedi.

 

Prof. Dr. Yıldız, 30 yıldır Karabağ’da devam eden zulüm şükürler olsun bitti. Şimdi Karabağ’da neler yapılmalı? Burada gerçekleşen savaşın görüntüleri sürekli insanlarımıza izletilmeli.  AZ TV çalışanları Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir hafta eğitim görerek çalışmalarda bulundular. Bu işbirliklerini geliştirerek Karabağ’da zulmünü ve işgalden kurtulması akabinde bunun kayıt altına alınıp insanlara sürekli dikte edilmesi gerekmektedir.” dedi.

 

Son olarak Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki mücadele ile ilgili söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yıllardır devam ediyordu. Azerbaycan’ın bu mücadelede galip gelmesinin en büyük nedeni iki Türk Devleti’nin birlikte hareket etmesiydi. Bundan sonraki süreçte Türk Dünyası’nda ki Devletler ile birçok alanda çalışmalar yapılıp birlikte hareket edilir ise gücümüze güç katmış oluruz. SİHA VE İHA’ların yaptığı etki savaş sürecini çabucak neticelendirdi ve tüm Dünya’da adından söz ettirdi. Üniversiteler arasında da bu birliktelik sağlanmalı. Bilim insanlarının birlikte hareket ederek güçlerine güç katmaları gerekiyor.” dedi.
 



Haber Tarihi : 03.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER