Kurumsal Akreditasyon Programı Hazırlık Eğitimleri Gerçekleştirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Hazırlık Eğitimleri gerçekleştirildi.

 

Kalite Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş tarafından 4 Eylül Kültür Merkezi’nde 4 ayrı konu başlığını içeren eğitimler serisinin ilkine akademik ve idari birim yöneticileri ile birim kalite temsilcileri/birim kalite komisyon başkanları katıldı.

 

Gerçekleştirilen eğitimlerde “Liderlik, Kalite ve Yönetim Süreçleri”, “Eğitim Öğretim Süreçleri” ve "Araştırma Geliştirme Süreçleri" standartları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlaması amacıyla Kurumsal Akreditasyon Programı’nı yeni düzenlenen mevzuatla yükseköğretim sisteminin önemli unsurlarından birisi haline getirdi. Bu kapsamda; liderlik, yönetim ve kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı süreçlerinde izleme ve iyileştirmelerin nasıl gerçekleştirileceği, kapsayıcılığın ve süreçlere paydaş katılımının nasıl gerçekleştirileceği ve kurumun kalite güvence sisteminde sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verildi.



Haber Tarihi : 17.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER