




Milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30 Ağustos’un 104. yıl dönümü, Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk ve Kongre Müzesi önünde gerçekleştirilen programa; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Ahmet Özyürek ve Ulaş Karasu, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Coşar, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk, il protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı katılımcılarla paylaşıldı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların gerçekleştirildiği törende, Büyük Zafer’in Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun, bağımsızlık iradesinin ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğu ifade edildi.
Programda sahnelenen halk oyunları gösterileri, izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.
Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı ve milletimizin bağımsızlık yolunda kaderini değiştiren 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program, geçiş töreniyle sona erdi.