Kariyer Yönetimi ve TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimi Programları Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik, Kariyer Yönetimi ve TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimi programları düzenlendi.


Programlara, SCÜ Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Adem Ayık, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Mısırlıoğlu ile öğrenciler katıldı.


Yıldızeli Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) başlayan eğitim programı, sırasıyla Şarkışla Aşık Veysel MYO, Sarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO ve Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO ve Suşehri Timur Karabal MYO’da yapıldı.

 
Kariyer Planlama Merkezi Müdürü Ayık tarafından organize edilen toplantılarda, Ulusal Staj Programı’nda 2023 yılında yapılması gerekenlerin önemi vurgulanırken, öğrencilerin staj programlarına nasıl başvuru yapacakları, değerlendirme süreci ve yöntemi, staj süreci, stajyerin yükümlülükleri ve stajın değerlendirilmesi ayrıntılı olarak anlatıldı.


Programlarda söz alan Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Mısırlıoğlu ise TÜBİTAK 2209-A programının amacının üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans ve önlisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve önlisans öğrencilerine lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmak olduğunu söyledi.

 

Programlar, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.



Haber Tarihi : 12.01.2023

AYLARA GÖRE HABERLER