Öğrencimizden Sokak Hayvanları İçin Proje

 
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi İrem Yıldırım’ın sokak hayvanlarına yönelik yaptığı, kullanılmayan borulardan su ve mama kapları yapma projesi hayata geçti.
 
Sivas Belediyesi, Özbelsan AŞ ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün iş birliğinde, Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencimiz İrem Yıldırım’ın katkısıyla sokak hayvanlarının barınma sorununu giderebilmek amacıyla plastik boru, eski lastikler ve ahşap malzemelerden yuva ve yem kutuları yapıldı.
 
Şehir merkezi ve çeşitli mahallelerde bulunan bölge parkları başta olmak üzere farklı alanlara yerleştirilecek olan yuvaların ilki Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle yerleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, muhtarlar diğer protokol üyeleri ile çok sayıda hayvansever katıldı.
 
Düzenlenen etkinlikte ilk olarak söz alan proje ortağı Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi İrem Yıldırım, “Bugün burada sokaktaki dostlarımıza bir nebze ses olabilmek için geldik. Onların kış şartlarında olumsuz, yaşam koşullarında sürdürdükleri mücadelelerine biz de destek olmak istedik. Belediyemizin de yardımıyla kullanılmayan borulardan su ve mama kapları tasarladık. Bunlar Sivasımızın her yerine dağıtılacak. Böylece hayvanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamış olacağız, aç ve susuz kalmayacaklar, hayata tutunacaklar. Bunun için destek olan başta Belediye Başkanımıza, Valiliğimize ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, “Denetimli serbestlikte kamu yararına çalışan hükümlülerimiz ile birlikte 41 kuş yuvasını yaptık. Sokakta kalan hayvanlarımızın ihtiyacını karşılayabilmek için bizim de katkımız olduysa ne mutlu bize...” ifadelerini kullandı.
 
Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü Başkanı Melih Sefa Altun, “Bu tür projelerimiz devam edecek. Proje de emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.   
 
Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, “Dünyada tüm canlıların yaşam hakkı var. Bu hak ihlalinin yoğun olduğu dünyaya baktığımızda Sivas gerçekten çok şanslı bir il. Burada hem hayvan hakları dernekleri hem de bu duyarlılığa cevap veren kamu kuruluşları var. Bugün belediyemiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve emeği geçen herkese bu çalışma için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Son olarak söz alan Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, “Çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla oluşturduğumuz ortak bir projenin tanıtımını yapıyoruz. Tamamen atık malzemelerden ürettiğimiz kuş yuvaları, kedi evlerini şehrin farklı noktalarına yerleştirerek güzel ve insani bir görev yapmış olacağız. Biz bu şehre hizmet ederken iş birliği ile çalışacağız dedik. Kamuoyunda yanlış bir algı var; proje denildiği zaman devasa yollar, köprüler, tüneller, sadece akıllara geliyor. İnsan ve canlıya esas alan bir anlayışla birlikte de hizmet edeceğiz. Üniversite öğrencilerimiz, derneklerimiz, kamu kurumlarımızla hep birlikte güzel bir anlayışla hizmet edeceğiz. Biz inanıyoruz ki ortak bir hedef belirler ve bu hedefe yürürsek başarılı oluruz. Bu projenin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye belirtti.



Haber Tarihi : 06.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER