Berlin Senfoni Oda Orkestrası Üniversitemizde

Sivas Kongresi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliği tarafından Berlin Senfoni Oda Orkestrası "Âşık Veysel Anadolu Senfonisi" konseri düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda gerçekleştirilen, Berlin Senfoni Oda Orkestrası'na bağlama virtüözü Erdal Akkaya ve solist Güzel Sanatlar Fakültemiz Öğretim Görevlilerinden Serap Duran'ın eşlik ettiği "Âşık Veysel Anadolu Senfonisi" konserinde çok sayıda eser seslendirildi.


Programa, Valimiz Salih Ayhan, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Adli Yargı Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.


Valimiz Salih Ayhan yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas Kongresi'nin 100. yılı dolayısıyla genelge yayımladığını anımsatarak, Amasya, Sivas, Erzurum ve Samsun'un 100. yıl coşkusuna ortak olacağını ifade etti.


Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız programa katılan Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer’e kendi yazdığı Âşık Veysel adlı kitabı hediye ederek Âşık Veysel hakkında şunları ifade etti: “Âşık Veysel 20.yüzyılın en büyük âşığıdır. Hiç şüphesiz ve Türkçeye gönül veren ve Türkçeyi kuran şairlerden birisidir. Benim de Âşık Veysel ile ilgili bir kitabım vardı. Bu kitabın ön sözünde yazdıklarımı Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Hanım konuşmasında yer verdi.” dedi.


Çiğdem Özer, dedesi Âşık Veysel’in Türk edebiyatına yaptığı katkılar ve Anadolu kültürünün tanıtılmasına yapmış olduğu katkılar hakkında bilgi vererek çeşitli anekdotlar paylaştı.


Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız günün anısına Solistler Erdal Akkaya, Serap Duran, oda orkestrası şefine ve Çiğdem Özer’e çiçek verdi.



Haber Tarihi : 04.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER