Bahar Şenlikleri 3. Gün Etkinlikleri Tamamlandı

Üniversitemiz 2019 Bahar Şenliği 3’nci gün etkinlikleriyle devam etti.


3. Sınıf Öğrencilerinden Bahar Şenliği Resim Sergisi

Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut ve 3. Sınıf öğrencileri tarafından “Bahar Şenliği Resim Sergisi” düzenlendi.
Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiyi akademisyenler ve öğrenciler gezdi.

Serginin açılışı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, “Bahar Şenliği kapsamında sergi düzenledik. Bahar Şenlikleri çerçevesinde hazırladığımız ikinci sergimiz olan ve 3’nci sınıf öğrencilerimizin eserlerinin sergilendiği serginin konusu Sivas’tan manzaralar oldu. Serginin hazırlanmasında ve şenlikler kapsamında sergilenmesine olanak sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Sivas’tan Portreler Tanıtılıyor

Koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Onur Taydaş ve Öğretim Görevlisi Bilal Sert’in, müziklerini ise Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Kürşat Taydaş’ın yaptığı, Sivas’ın yaşamış ilim ve irfan insanlarının tanıtılması amacıyla hazırlanan “Sivas’tan Portreler” isimli belgesellerin gösterimi yapıldı. 

4 Eylül Kültür Merkezinde yapılan gösterimde Şems-i Sivasî, İsmail Hakkı Toprak, Mustafa Tâki, Kadı Burhaneddin’in hayatını anlatan kısa filmler izleyicilerle buluştu.

BESYO Öğrenci Etkinliklerin Büyük Çekişmeye Sahne Oldu

2019 Bahar Şenliği Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen programlar gün boyunca Taha Akgül Spor Salonu’nda devam etti. BESYO öğrencileri Hazal Gözükara ve Pınar Akbulut’un organize ettiği etkinliklerde halat çekme, mangala, mas güreşi gibi oyunlar oynandı.

Sivas Âşıklar Derneği Öğrencileri Coşturdu

Üniversitemiz Taha Akgül Spor Salonu’nda Sivas Âşıklar Derneği tarafından konser verildi.
Sivas yöresine ait türkülerin seslendirildiği konserde izleyiciler doyasıya eğlenirken halay ve oyun havası oynadılar. 

Grup Aksiyon Sahne Aldı

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde Grup Aksiyon bir konser gerçekleştirdi.
Sevilen ezgilerin yanı sıra kendi eserlerini de seslendiren grup izleyicilerden tam not aldı.
 



Haber Tarihi : 18.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER