3. Öğrenci Proje Fikri Yarışması Ödül Töreni

Üniversitemiz Proje Destek Ofisi’nin düzenlediği ve Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Vakıf Okulları’nın desteklediği “3. Öğrenci Proje Fikri Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi.


Ödül törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Proje Destek Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Can, Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mahmut Günay, akademisyenler, proje sahibi öğrenciler ve aileleri katıldı.

Toplam 20 projenin yarıştığı yarışmada 12 proje ön elemeyi geçti. Jüriye öğrencilerin sunumlarını yapılmalarının ardından dereceye giren projeler belirlendi. Sonuçlara göre; Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencisi Rıdvan Polat “Yağ Dağıtımı Wankel Motor” isimli projesiyle birinci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Yıldız Öğüt “İmgelerin Gücü: İletişim Monitörü” isimli projesiyle ikinci, Gıda Mühendisliği öğrencileri Caner Kurt, Emre Çubukçu, Hilal Genç “Tavuk Etinden Yeni Bir Ürün: Tavuk Ezmesi” projeleriyle üçüncü oldular.

Ödül törenine açış konuşmasını yapan Proje Destek Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İbrahim Can, “Bu yıla kadar bu yarışma hep üniversite içerisinde düzenlendi. Ancak biz ofis olarak önemli bir karar aldık bu yıl. Proje Fikir Yarışmasını üniversitemizin dışına taşıyıp diğer üniversitelerden de katılım sağlanacak şekilde biraz daha ulusal hâle gelmesini planladık. Önümüzdeki yıldan itibaren farklı üniversitelerden de katılım olacaktır. Bu minvalde bu yıl için 20 kıymetli proje katıldı. Bunlardan her biri konusuna göre tasnif edilip değerlendirildi. Bu değerlendirmede 12 tanesi ön elemeyi geçerek sunumlarını gerçekleştirdiler ve jüri önünde yapılan sunumlarda 3 öğrencimiz dereceye girmiş oldu. Bu tür faaliyetlerin üniversitemiz ve ülkemiz adına çok kıymetli olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

19’uncu yüzyılda gerçekleşen Sanayi Devrimi ile birlikte bilginin dolaşımının hızlandığını, bunun getirisi olarak makinaların hayatımıza girdiğini söylen Doç. Dr. Can, bu tür projelerin ülkemizin geleceğine katkı yapacağını söyleyerek sözlerin bitirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın ise, “Eskiden bu projeler hiç gerek duyulmadan anından icatlar, keşifler yapılıyordu belki ama bilginin çoğalması, teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi bu işin daha sistemli gereğini ortaya koydu. Bizim ülke olarak köklü geleneğimiz var ama bilimdeki o geleneği sürdüremediğimiz için son belki 50 yılda geriden takip sistemiyle teknolojiyi, bilimi takip ettik. Son 10 yıldır TÜBİTAK’ta çok ciddi çalışmalar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Proje Destek Ofisi’nin yaptığı çalışmaların önemi de değinen Prof. Dr. Taşkın, “Somut adımlar atılıyor. Faaliyetler yapılıyor ve insanlar bu konuya teşvik ediliyor. En önemlisi bu herhâlde. Zaten ödüllerin de amacı budur. Bunu yaygınlaştırmak gerekiyor. Plansız, programsız yapılan işlerin sağlıksız sonuçlarının olduğunu belki de sonuçsuz kaldığını hepimiz biliyoruz. Ödül alanları tebrik ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödül törenine katılan misafirlere sunumlarını yaptılar.

Sunumların sonrasında birinci projeye Prof. Dr. Ali Taşkın, ikinci projeye Doç. Dr. İbrahim Can, üçüncü projeye Öğr. Gör. Mahmut Günay teşekkür belgelerini ve hediyelerini verdi.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 



Haber Tarihi : 20.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER