Yeni Doğan Ünitesi Uzman Doktora Kavuştu

 

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi her geçen gün alanında önemli başarılara imza atmış isimleri bünyesine katarak gücüne güç katmaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim dalı Yenidoğan Ünitesine uzman doktor ataması gerçekleştirildi.

 

Ataması gerçekleştirilen Uzman Doktor Gaffari Tunç, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 1974 yılında kurulmuş olan çok gelişmiş bir üniversitedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Yenidoğan Ana Bilim Dalında uzman doktor olmadığı için ben de hem akademik yönden hem de Sivas ve çevre illerden gelecek hastalara yardımcı olabilmek için burayı seçerek, buraya atandım.” dedi

 

Hastalarımızın artık farklı şehirlere tedavi için gitmelerine gerek olmadığını ifade eden Uzman Doktor Gaffari Tunç, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi otuz üç yataklı bir ünite olup, son iki yıldır aktif olarak çalışmamaktaydı. Çocuk hekimleri tarafından ünite yönetilmekteydi. Fakat bu ünitede prematüre bebekler, Konjenital Diyafram Hernileri, Konjenital (Doğumsal) Kalp Hastalığı gibi hastalığı olanlar bu üniteye alınmıyordu. Bu hastalar dış merkezlere sevk edilmekteydi. Biz bu ünitemizi yeniden baştan kurarak bundan böyle bu tür hastalıklar ve yeni doğanla ilgili her türlü hastalıklara burada bakabileceğiz.” dedi.

 

Yeni Doğan Çocuk Hastalarımız Artık Çevre İllere Sevk Edilmeyecek

 

Yenidoğan Ana Bilim Dalının personel durumu ve tedavi işleyişi hakkında bilgi veren Uzman Doktor Gaffari Tunç, “Yenidoğan ünitemizde on yedi hemşire, bir uzman doktor ve iki asistan arkadaşımızla şu an aktif hizmet vermekteyiz. Zamanla tüm hastalarımıza bakacak seviyeye geleceğiz. Bundan sonra sıkıntılı olan hastalarımızı kendi ünitemizde tanılarını ve tedavilerinin düzenleyip programlayacağız. Hastalarımızın artık çevre illere tedavi için gitmelerine gerek yok. Gebelerimizi, sorunlu olan gebelerimizi sıkıntısı olan hastaların takiplerini Kadın Doğum Ana Bilim Dalı ile beraber yapıp, bebeklerini ünitemiz yoğun bakım servisinde bakacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Uzman Doktor Gaffari Tunç daha sonra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yenidoğan Ünitesinde yoğun bakım tedavisi gören hasta bebekler hakkında bilgi verdi.



Haber Tarihi : 10.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER