Türk İşaret Dili Kursu Sona Erdi

Üniversitemiz personeline yönelik yapılan “ Türk İşaret Dili Kursu” sona erdi.

Üniversitemiz bünyesinde çalışan işitme engelli personel ile diğer personelimizin iletişimini güçlendirmek amacıyla Üniversitemizin kurumsallaşma çalışmalarından birisi olan “ Türk İşaret Dili Kursu” sona erdi ve katılımcıların sertifikaları Senato Toplantı Salonu’nda yapılan törenle verildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanımız ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Eyüp Durna ve kursiyerler katıldı.

CENGEL Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Toparlı yaptığı konuşmada Millî Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak personelimize yönelik Türk İşaret Dili Kursu düzenlediklerini, böylece bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Toparlı, ”Alınan bu belgenin gereğini yapmak gerekiyor, bir işitme engelli size başvurduğunda onun sıkıntılarını gidermek sizin en önemli göreviniz olacaktır.” diyerek kursun önemine değindi.

Samimi bir havada gerçekleşen törende bir konuşma yapan Rektörümüz Yıldız, üniversitelerin sadece eğitim verilen yerler olmadığını, aynı zamanda toplumsal yapıyı güçlendirecek fikirlerin çıkış noktası olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz Yıldız konuşmasının devamında, “Şehir-Üniversite iş birliği için birçok kurumla protokol yapmıştık. İşitme engellilere yönelik 4 Nisan 2017’de Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız bu protokol dâhilinde “İşaret Dili Kursu”nu başlattık, 21 personelimiz katıldı. Üç aydır kurs alıyorlar ve bu kursun sonunda da sertifika almaya hak kazandılar. Ben kendilerini tebrik ediyorum çünkü Üniversitemizde işitme engelliler çalışıyor, şehrimizde işitme engelliler var ve bunların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Bilindiği üzere CENGEL’i açmıştık. Engellilerin engellerini kaldırmak için bir adım attık, inşallah bundan sonrada devam edeceğiz. Başta Recep Hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

 



Haber Tarihi : 07.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER