“Yayımladığımız Kitap Ders Kitabı Olacak Nitelikte”

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hidayet Takçı ve Doç. Dr. Hamdi Doğan Karkı’dan alana özgü “C ile Kodlama” kitabı yayımlandı.

 

Kitabın 20 yıllık tecrübe ve 5 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıktığını ifade eden Doç. Dr. Hidayet Takçı, “Doç. Dr. Hamdi Doğan Karkı Hoca ile yıllardır derslerimizde anlattığımız örnekleri bir araya getirerek kitap hazırladık. Basit anlatımlı, çokça örneklere yer verdiğimiz bir kitap oldu. Örneklerin hepsini tek tek yazdık, çalıştırdık ve çalıştığından emin olarak kitabımıza koyduk. ”dedi.

 

C dilinin, programlama dilleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Doç. Dr. Takçı, “Şu an kullanımda olan birçok dilin ya kökeninde C dili var ya da benzer mantıkta kod yazımı yapılıyor. Programlama konusuna hem yeni giriş yapanlar için hem de orta seviye kullanıcılar için faydalı olabilecek içerikte hazırladığımız kitap programlamaya giriş derslerinde rahatça okutulabilir.” dedi.

 

Nobel Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabın ders kitabı olarak da okutulabileceğini ifade eden Doç. Dr. Takçı alana özgü çalışmalara artan bir heyecan ile devam edeceğini yeniledi.

 

Kodlama ve C

 

Kodlama, insan hayatını kolaylaştıran, verimliliği artıran, bilgi sistemlerini inşa eden, hatta insan gibi davranan sistemleri gerçekleme özelliği taşıyor. C Dili, yüksek seviyeli ve genel maksatlı bir programlama dili olarak Dennis Ritchie ve Brian Kernighan tarafından Bell Labs’da 1972 yılında geliştirilmiştir. C programlama dili adı neredeyse hiç bilinmeyen bir programlama dili olan B programlama dili tabanı kullanılarak geliştirilmiştir. C Programlama dili, yüksek seviyeli ve genel maksatlı olarak kullanılan bir yazılım dilidir. Günümüzde dahi C, en sık tercih edilen programlama dillerinden biri olarak kullanılmaktadır. C programlama dili kullanılarak geliştirilen en önemli yazılım Unix işletim sistemi olmuştur.



Haber Tarihi : 19.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER