Üniversitemizden İdari Personelimize Hizmet İçi Eğitim Semineri

Kurumsallaşma çalışmalarına hız veren Üniversitemiz bu kapsamda Hizmet İçi Seminerler vermeye başladı. Dün başlatılan seminerin ilk ayağında Üniversitemiz çalışanlarımıza "Resmî Yazışma ve Yazım Kuralları" konulu seminer verildi. Üniversitemiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Diş Hekimliği Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran ile Üniversitemiz idari personeli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yıldız, kurumsallaşma çalışmalarının önemine değindi. Göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmalar sonucunda birtakım problemler gözlemlediklerini ifade eden Yıldız, “EBSY´ye geçtikten sonra yazışmalarda bazı sıkıntılar gördük. İnşallah bu program sizler için güzel olacak. Çünkü yazışmalarda süreli sıkıntılar görüyoruz. Göreve geldiğimizden beri 6 aylık bir süre geçti. Eksiklikleri gidermek için uğraşıyoruz. Gördüğümüz sorunları çözme yolunda gayret ediyoruz. 43 yıllık bir Üniversiteyiz. Bizim için en önemli şey kurumsallaşma. Kurumsallaşmanın sağlanması gerekiyor. Bugün itibarıyla hizmet içi seminerlere de başlıyoruz. Bu çalışmayı kurumsal kimliğimiz kadar önemsiyoruz. Çünkü personelimizin her konuda uzmanlaşmış olmasının bizim için de Üniversitemiz için de oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Üniversitemizin en iyisini hak ettiğini düşünüyoruz. Bu konuda da size güveniyoruz. Elbette biz üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerin gayretleriyle hak ettiğimiz yere kısa sürede geleceğimize inanıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Alim Yıldız´ın konuşmasının ardından Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran, Üniversitemizin uzunca bir süredir kurumsal kimlik konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi. Alper Duran, “Yeni yönetim göreve geldiğinde Üniversitemizin eksiklikleri, avantajları ve dezavantajları konusunda bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda elbette Üniversitemizin muhtelif konularda çok iyi yerde olduğu belirlendi. Ama bunların yanında bazı hususlarda eksikliklerimizin olduğu da görüldü. Bu dezavantajlı durumlarımızdan bir tanesinin de eğitim seminerlerinin uzun bir süredir yapılmadığıhususu olduğu tespit edildi.  2017 yılının eğitim konuları kabaca şekillenmiş durumda. Cumhuriyet Üniversitesi´nde 43 yıllık mazimize rağmen tam bir disiplin içinde kurumsal kimliğimizin eksikliğini hissettik. Şu an itibarıyla kurumsal kimliğimiz tamamlanmış durumda. Birkaç hususta revizeler yapılıyor. Yeniden yapılanma süreci inşallah başlamış olacak.” ifadelerini kullandı ve Üniversitemiz personeline resmî yazışmalarda dikkat etmeleri gereken hususları anlattı.

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı ise Türkiye genelinde yaptığı önemli çalışmaların altını çizerek geçmiş dönemlerdeki yazışmaların  zorluklarından bahsetti.

Prof. Dr. Toparlı; “Yabancı kelimelerin bilinçsizce kullanılmasına kesinlikle karşıyım, Türkçeyi ben çok iyi biliyorum ve konuşuyorum gibi sözleri ben bile kullanmıyorum. Hepimiz Türkçemizin zenginlikleriyle donanmalıyız. Bir kelime yazılırken tereddüt hasıl olduğunda Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan Türkçe Sözlük'e ve Yazım Kılavuzu'na bakmamız gerekir. Rektörlük olarak çalışanlarımıza önümüzde günlerde Yazım Kılavuzu armağan edeceğiz. Bildiğimizi sandığımız kelimelere iki kez bakarak doğru olanı öğreneceğiz. Kurumsal kimlik açısından, kurumlar arası yapılan yazışmalarda kullandığımız kelimeleri, mutlaka doğru yazmalıyız. Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen yazım kurallarına uymamız gerekiyor. Sizlere düşen en önemli şey, yanınızda mutlaka bir yazım kılavuzu bulundurmanızdır.” dedi.

Programın sonunda, eğitime katkı sunan Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı ile Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran’a Diş Hekimliği Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.





Haber Tarihi : 03.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER