Suşehri’nde Halk Eğitim Günleri

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 21 Nisan - 11 Mayıs tarihleri arasında “Halk Eğitim Günleri” etkinliği düzenlendi.

Suşehri Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülay Ercins, öğretim elemanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programa katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen yaptığı konuşmada, Suşehri'nin şanslı bir ilçe olduğunu belirterek, “Yüksekokulumuza katkıda bulunan, emeği geçen mülki amirlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de devletin verdiği yetkiler dâhilinde öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza her türlü desteği veriyoruz." dedi.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut ise yaptığı açıklamada, her işin başının sağlık olduğunu söyleyerek, “Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen halk eğitim günleri etkinliklerimizin sonuna geldik. Halkımızı bilgilendirmek açısından bu tür güzel etkinlikleri her zaman yapmaya devam edeceğiz. Çünkü insan sağlığının korunması, tedavi olmasından daha önemli ve önceliklidir. Rahat, huzurlu ve sağlıklı yaşam ise sağlıklı olmakla mümkündür." dedi.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 21 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Halk Eğitim Günleri” kapsamında, 21 Nisan 2017 tarihinde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Sabancıoğulları, “Aile İçi İletişim”, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ayşe Yılmaz “Kadın Kanserleri”, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feride Taşkın Yılmaz, “Diyabet ve Hipertansiyon ile Kaliteli Yaşam”, Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya “Menopozda Sağlıklı Yaşam” konulu konferanslar vererek öğrenciler ve halkımız bilgilendirildi.

Programların son gününde etkinliklere katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen Suşehri Sağlık Yüksekokulu’nu ziyaret ederek okul hakkında Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut’tan bilgi aldı. Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut yüksekokul hakkında, “Yüksekokulumuzda Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Yönetimi Bölümü bulunmaktadır. Şu anda yalnızca hemşirelik bölümü aktiftir. Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü’nde 1 doçent, 3 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Suşehri’deki Yüksekokul binasında, 6 adet derslik, 1 adet 8 yatak kapasiteli tam donanımlı temel beceri laboratuvarı, 1 adet temel tıp laboratuvarı ve son teknolojiye uygun simülasyon laboratuvarı bulunmaktadır. Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü’nde, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla 735 öğrenci öğrenim görmektedir.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret fotoğraf çekilmesiyle son buldu.



Haber Tarihi : 18.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER